Bröllopsresa...

Japp.. det här blir bara ett väldigt kort inlägg då jag måste packa ner datorn.. Orsak? jo, jag och älsklingen drar på bröllopsresa idag.. En vecka i Alanya, Turkiet! Ska bli så jävla skönt att komma iväg och bort från allt. Känner att jag behöver en nystart. Efter missfallet, efter alla svek så behöver jag komma bort från verkligheten ett tag.
Det ska bli riktigt roligt att få ta del av ett annat land, båda har dock vart i turkiet förut, men det spelar ingen roll. Vi har aldrig vart utomlands tillsammans om man inte räknar kryssningar och Tallin... Och det räknas inte riktigt i mina ögon. Men datorn åker med eftersom jag missar tre dagar från skolan så ska ja få läxor av mina lärare så därför åker datorn med. Sen så är det en säkerthet att ha med mig datorn. Eftersom det kan hända saker och då är det lättre och billigare med datorn än telefonen. Eftersom vi kommer ha gratis internet på hotellet.
Planet går 20.15 o vår flygbuss går från centralen 16.30. Vi kommer komma fram till antalaya runt 1 inatt och sen väntar en 12 mil lång bussresa till Alanya och vårt hotel. men men. Det är helt klart värt det. Hörs imorgon.
Puss på er.. o byebye kyla and hello värmen..

videoblogg...


ilska.....hat

Är det fel av mig..är det mig det är fel på… Jag känner sådant HAT mot dig.. jag vet att hata är ett starkt ord, men jag känner verkligen hat mot dig eller ja mot er. Ni har kvar det jag förlorade. Men det är det flera som har och dom känner jag inget hat emot.. det är bara er jag känner så här gemtemot. Men varför, jag kan nog inte riktigt svara på det. Förutom att det har med o göra hur ni behandlade mig när jag fick mitt missfall. Jag bad er, eller i alla fall dig, Madde.. Jag bad dig ta avstånd från mig. Jag förklarade att jag inte orkade umgås med dig just för tillfället eftersom du hade kvar det jag förlorade…Jag försökte förklara hur jag mådde, men du vägrade förstå. Det sårade mig. Jag bad dej respektera min önskan, men du sket i det. När jag åter igen försökte förklara för dig att sluta slänga det i ansiktet på mig att du va så glad över ditt barn..

 

Så fick jag en jävla massa skit för det. Då blev allt mitt fel. Det har nu gått tre månader. Det är bättre, mycket bättre, men vissa dagar gör det så fruktansvärt ont. Och när jag får höra att du bara har si och så många veckor kvar, så känner jag bara ett sådant hat. Det är inte bara du, Madde… Andreas, han är inte mycket bättre han. Han försökte inte ens säga något till mig. Han skrev inte ”jag beklagar” eller något annat. Han har inte hört av sig alls till mig Dig, Andreas har jag känt i snart 4 år. Och det är det här jag får för dom 4 åren. Inte ett skit. Vilket sårade mig ännu mer. MEN det som är värst är att du bara för tre veckor sen började skriva på msn som om inget hade hänt. Du började prata rent allmänt om saker, men du nämnde inte att vi inte pratat med varandra på 3 månader…Varför?

Jag vill veta det. Jag vill veta varför du inte ringde, varför du inte hörde av dig. Det kan inte ha med Madde att göra, för det som hände mellan mig och madde va mellan oss och inte mellan dig och mig. Jag orkar inte bry mig om er längre, men det gör mig ännu argare, att du bara sket i mig e en sak. Men du sket i en av dina bästa vänner, Pierre. Han hade nog behövt dig under den här tiden. Men du hörde inte av dig till honom heller. Våran vänskap är slut. Din och min, min och Maddes. Jag vet inte varför jag känner ett sådant starkt hat mot er, men en av orsakerna är nog att två veckor innan madde kom ut med att hjon va gravid, så sa du, andreas att du absolut inte ville ha barn nu, men någon gång i framtiden. Och Du, Madde. Är inte redo att bli mamma enligt mig (och enligt många andra). För bara ett år sedan satt du på psykhem. Du skär dig, du piercar dig i knät bara för att du har tråkigt. Jaja, jag behövde bara få ur mig lite ånga kände jag.

 

Vill dock säga att detta inlägg inte har  något med dig, Sofia (fia) eller dig, Maria som också väntar barn att göra… Ni har respekterat hur jag mår och sådant. Sofia, Jag ser så fram emot eran lille Flicka… =) längtar så efter en liten att få gosa med. Och maria, En mini du.. haha kan det bli bättre..=)

 

 

Men ibland känns det bättre…

 

Det som drabbade mig kan inte tröstas bort. Livet "går inte vidare", "tiden läker inte alla sår". När andra människor säger att "det kommer att gå över" eller "du har ju din make, ni kan fortfarande skaffa barn,  så fyller det – oftast - ingen funktion. Även om dom menar väl , så känns det oftast, som en ren förolämpning…

 

För att ingen. Ingen!

Kan – e g e n t l i g e n – känna det jag känner, tänka mina tankar, gå i mina skor och uppleva mina sömnlösa drömmar?

Men, man kan förstå hur de tänker… De vill hjälpa till. Och eftersom det oftast är så obehagligt med människor som är ledsna, så letar de efter medel och verktyg, som kan skapa en förflyttning av sorgen. Den ska bort!

 

Det många glömmer bort är att sorg – under en livstid – är oundviklig- Någon, några kommer att lämna oss. Men vi har oftast ingen beredskap för sorgen, oavsett hur den uppstår. Därför är det på något sätt inte socialt accepterat att sörja ”hur som helst” eller ”hur länge som helst”

Kan då någon annan trösta bort ens sorg?

 

Kanske. Men jag tror att det mer handlar om en inre upplevelse. Och den kommer lättare till mig genom att möta andra människor som har en närhet till sorg och som ser den som en naturlig del av sitt liv. Där jag får se och känna hur de har hanterat och tänkt i sin sorg. Här öppnar sig genast möjligheten till att få nya intryck, men jag kan välja själv. Inga pekpinnar, bara iakttagelser från andra människor.

 

När det ofattbara inträffar, så står vi handfallna. Smärtan är outhärdlig, bitande, tärande, förlamande. Vi ser oftast ingen utväg, inget ljus i tunneln. Det mörka, svarta avgrundsdjupet ger en känsla av att falla. Att vara utan all möjlig räddning. När någon, som vi älskar, försvinner. Så blir det ett stort, stort tomrum. Det fattas något och någon i vårt liv.

Trots det, beskriver många, hur de – på något sätt – hittar tillbaka till livet. Till stunder av livsglädje och njutning. Betyder det att sorgen är borta? Nej, jag tror, att den bara har bytt skepnad. . En del som du oftare, åtminstone ibland, kan tämja och styra, en del som du också vårdar och bejakar. Allt det här är en process och den tar olika lång tid. Hur du når dit och hittar ork, mod och mening för att komma dit, är enormt individuellt. Nu, om någonsin, är det viktigt att lita till sig själv. Men jag tror att självacceptansen är väldigt, väldigt viktig! Att acceptera och godkänna sig själv och alla de delar av livet som finns. Att det är OK och bra att ibland vara i sin sorg och tillåta sig att bete sig på det sätt som ger utlopp för de känslor och tankar man har. Men det är lika viktigt att tillåta sig själv njutning, glädje, upplevelser och lycka. Och det är också OK.


God natt videoblogg...


Videoblogg... på teckenspråk..

Japp. Igår lovade jag Sofia att jag varje dag, eller iallafall nästan varje dag ska spela in en film på teckenspråk och berätta för henne hur min dag har varit... Så då kom jag på att efterosm jag snart kommer få en ny design på bloggen så kan jag börja med en ny grej också. Att videoblogga på teckenspråk. Det är riktigt bra träning för mig också, för Sofia rättar mig om jag säger fel tecken samt att hon berättar tecken jag bostaverar..
Det är roligt..=) så här kommer filmen från igår och filmen från idag..
Jag var sjukt trött och jag tappade tecken hela tiden haha.. glömde tom bort Davves persontecken..hihi.
Sofia tycker det är så gulligt när jag använder "döv" ord om man säger så. Tex när jag säger "PI" eller något. För er som inte kan teckenspråk så betyder "PI" typ Verkligen. Man kan tex säga "Jag är PI trött" "jag har PI ont" och så vidare. =) det är sjukt kul...
Sen ( inte idag) kommer jag också att skriva på ett ungefär vad jag säger, men det orkar jag inte nu... Nu får chansa..eller kommentera så kan jag förklara..=)

Äckel månad...

Fan jag hatar verkligen den här perioden... alla tjejer vet vad jag menar..
Fast alla tjejer lider inte på samma sätt som jag gör. Jag har en sjukdom som gör att jag får fruktansvärt ont i magen, ryggen. Det är riktigt illa ibland. Så illa att jag bara ligger och gråter för att jag har så ont.
Jag har blivit opererad för detta, men det fanns inget dom kunde göra. Den enda de sagt att dem kan göra är att sätta in en spiral i livmodern, men då kan jag inte få barn på minst 5 år. Jag vill verkligen inte vänta i 5 år med att skaffa barn. Min biologiska klocka ringer som fan redan nu. Så jag får stå ut. Vissa dagar går det bra, vissa dagar mindre bra.
Dom dagarna det inte gå bra, då blir det massa värktabletter, och det är inte heller roligt. Att behöva ta massa värktabletter varje dag. Känner mig som en pundare. Som idag i skolan, blev jag tvungen att öppna min loka flaska, dricka upp hälften och sen ta en brustablett, Citodon. Det känns inte helt okej, men hade jag inte gjort det hade jag inte klarat av att gå i skolan.
Menmen this to shall past.. eller nåt...
Nu hoppas jag att jag kommer kunna sova inatt, för att sen komma upp imorgon. Jag har sagt det förut, jag säger det igen. Jag älskar skolan...hihi.
Varje dag lär jag mig något nytt. Börjar dock bli nervös inför provet på Tisdag, men det går nog bra.
Kanske skriver något mer sen.
Puss

Stolt Fru!

Allt är inte negativt i denna blogg.. Ja jag kanske har negativa bilder, negativ design, men jag gillar det. Bara för att jag har en dyster design betyder det inte att jag inte är lycklig. Jag är lycklig. Nu mer än någonsin. I helgen har vi varit på kryssning. har inte kunnat skriva något om det innan. Anledningen va att Filip, min svågers son fyllde 18 och att han inte hade någon aning om vad vi skulle göra.
Allt började med att jag och Pierre mötte upp Veronica, Inger, Roger, Ronny, Filip, Madde, Danne, vid slussen. Filip hade ögonbindel på sig så han hade ingen aning om vart vi va. Eller vilka jag och pierre va. hahha det va sjukt roligt. Stackarn va livrädd. Haha.
När vi väl kom till vikingterminalen, hade han fortfarande ögonbindel på sig, o när en av båtarna tutade frågade han "vad var det" och alla svarade samtidigt "en taxi" haha och han gick på det. Efter att Angelica och Krister hade kommit så tog dom bort ögonbindeln och vi förklarade att han skulle på kryssning.
Vi hade VIP paket så vi fick gå på mycket tidigare än alla andra och gå till ett konferanse rum dör vi fick champanje och hade jättekul.
Vi festade, drack, åt riktigt god middag och hade jätteroligt. Pierre sjöng karaoke för sin mamma för första gången och hon började nästan gråta. Va så underbart att se en mor så stolt över sin son. Angelica och Veronica sjöng också. Dom är med duktiga.
Jag och pierre gick o lade oss ganska tidigt eftersom vi inte orkade mer. Vi gick sen upp vid 9 o kökade frukost buffe. Gott som alltid.
Vid 12 var det dags för karaoke tävling. Självklart ställde Pierre upp. Denna gång med You raise me up! o Herre gud vad duktig han är. Jag har ALDRIG hört honom sjunga den så bra som han gjorde i söndags. Helt sjukt. Publiken var som galna i honom när han sjöng. Dom jublade när han tog dom starkaste tonerna, vilket dom inte gjorde till någon annan som sjöng. Hans båda systrar satt o grät. Det gjorde jag också, men det gör jag alltid när han sjunger den låten.
Han gick självklart vidare till final och fick då sjunga låten en gång till. Sen va det upp till publiken att välja en vinnare. O gissa vad. MIN ÄLSKLING VANN! jag tror aldrig jag har varit så stolt över någon som jag va över Pierre när dom sa hans namn. Dock jävlades Kryssningsvärdinnan med honom och sa att han fick bara ta emot priserna OM han sjöng låten en gång till. Haha, stackarn, men nog fan klarade han det. Rösten skar sig lite, men publiken jublade ändå och han va riktigt duktig. Jag är så otroligt stolt över honom. Han behövde det här. verkligen.
Min lilla sångfågel.
Till skolan. Med C går det väl sådär, tror han fattar att jag inte vill vara med honom nu. Behöver inte säga något, utan han gör ingenting. Just nu. Om det fortsätter så här kommer vi inte att göra något alls, utan då låter vi det vara. Om han fortsätter som förr så går vi till rektorn. Om en vecka har vi prov.. E lite nervös, men det går nog bra. Jag kan ju mer än vad jag tror. Sen så har jag Fia som hjälper mig. Vi har en lista med tecken som jag skickat till henne, hon ska spela on tecknen o sen skicka till mig så jag kan öva genom den filmen. Tack gumman.
Saknar min Fia så mycket. Drömde om henne inatt. Drömde om den gången då hon och jag trodde vi kunde flyga. PÅ riktigt alltså. Vi satte ett rep runt midjan och hoppade ut från hennes balkong som kanske låg 7-8 meter över marken. Haha, det är ett mirakel att vi inte gjorde illa oss mer än vad vi gjorde. Saknar henne och Devin så mycket. Önskar jag kunde åka dit och träffa dom. Men har inte råd eller tid att göra det. Hoppas dom kommer till Sthlm snart, jag vet att dom ska fira Jul här iallafall. Älskar dig,Sofia..skulle inte klara mig utan dig.
O btw, ska få en ny design. O nej den kommer inte vara positiv med rosa äckelgrejer..:P den kommer vara dyster, men ändå vacker. Angiie ska göra det åt mig.. Tack vännen. Kostar 150 kronor. Helt klart värt det då hon är GRYM på att fixa designer.
Nä nu är det dags för mig att försöka sova, ska upp tidigt imorgon. Älsklingen är inte hemma än..=( han fick jobba över idag.. som om inte hans vanliga tider är sena nog,nu låter dom honom jobba över.. bläääää... lägger upp filmen på älsklingen här.. så NJUT!! o jaaa jag skryter.. Men låt mig...=) pussss

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: Angiie Dahlö