Vad har hänt igentligen mellan oss A....




Vad har hänt..vi var så fruktanskvärt bra vänner..
jag kom ihåg att när du berättade för mig att du skulle åka till afgantisthan o kriga så bröt jag ihop. jag ville inte att min bästa vän skulle åka dit.. jag satt och kollade på varje nyhetsprogram om upplysningar om där du va..

Du ringde mig så ofta du kunde..


sen efter många jobbigt och sömnlösa nätter kom du hem..

du träffade henne... jag gillade inte det... hon sa lögner om dej mitt framför mig... sen får jag veta, att du åkt hem tidigare.. bara för att hjälpa henne me nåt som jag inte tycker va värt av dej att åka hem för.. men eftersom du är en sån underbar kille så är det klart att du åkte hem...
men när jag träffade henne pratade hon skit om dej.. jag hatade henne.. jag ville inte se min bästa vän med henne..

det tog slut.. jag fick tillbaka min bästa vän..

vi firade nyår tillsammans och vi hade otroligt kul varje gång vi sågs...
vi hade filmkvällar med vin och skratt många gånger.. vi pratade jämnt.. sen händer det nåt.. du slutade höra avdej, du slutade svara på sms, i telefon.. sen säger jag till dej att jag inte orkar mer.. jag saknar dig och älskar dig,men orkade inte mer.. visste inte vad jag gjort.. jag vet att du mådde dåligt.. du ville vara själv.. men du sa aldrig det till mig.. vi som pratade om allt.. jag försökte...och försökte.... men tillslut orkade ja inte mer o sa hej då..

sen får jag veta att du pratar me alla andra, o träffar allla andra.. men inte mig.. och sen får jag veta det jag verkligen inte ville veta... du är tillsammasn med HENNE igen.. fan andreas.. du kunde väl sagt nåt till mig..

du pratar me henne...du pratar med alla andra.. men inte med mig.. vi pratade om allt förut...

men tillslut lyckades jag få lite kontakt igen.. du bad om ursäkt och sa att du saknar mig också-.. jag valde att förlåta dig.. och nu då?? va händer nu...

samma jävla grej igen.. jag försöker och försöker o hör inte ett ord.. du som lovade att ändra dig.. men inte då.. jag vet inte hur länge jag orkar..

men du ska veta hur ont det än gör.. jag vill intte ge upp.. men samtidigt... det är din tystnad som gör ondast..
jag älskar dig andreas.. jag vill ha min bästa vän här.. jag vill ha min bästa vän när jag gifter mig om en månad... men så kommer det tyvärr inte att bli..

jag hoppas du läser detta...det hoppas jag hon gör också.. för jag anser att HON är en stor del av anledningen till att det blivit så här..

Jag
öppnade mig för dig
Du
lyssnade
fanns där
övergav
Jag
berättade
om hjärtat som slutade slå
om känslorna
om sorgen
Du
gjorde allt det där som en äkta vän gör
sedan övergav
du
mig
Jag
litade på dig
grät på din axel
älskade dig för allt du gjorde för mig
Du
övergav
Jag
saknar dig


Någonting är fel, men jag förstår inte vad
Du verkar vara så kall, du glider iväg
Kan du inte se, att det gör ont?
När du inte svarar, när du ignorerar
Ibland känns det som om du inte bryr dig
Varför, snälla svara mig, varför?
Kan du inte berätta vad det är som hänt?
Jag längtar efter det förflutna, efter hur du var innan
Hur känner du för mig egentligen?
Varför är du så kall?

Jag blir tokig på dig!
Kan du inte bestämma dig någon gång?
Jag hoppas med hela mitt inre att det blir som förr igen
Att vår vänskap inte är ansträngd
Är den det nu?
Är det så du känner?

Jag förstår mig inte på dig
Kan du inte öppna upp?
Sluta berätta andras hemligheter, och berätta din egna istället
Var ärlig, gråt om du behöver
Jag är din vän, och jag älskar dig

Varför känns det som om du tar avstånd
Från allt och alla utan din flicka?
Vi andra finns också, du vet
Vi älskar dig och vill dig väl
Öppna upp, sluta vara så konstig

Ge upp den där manliga stoltheten nu
Den ger dig ingenting
Eller så kanske är det jag som har fel
Det kanske bara är en fas
Som vi alla går igenom
Kanske är du inte kall
Och jag kommer att känna mig dum sen
Men om det är en fas, så hoppas jag att den går över snart
För den är väldigt jobbig att ta sig igenom



Varför stängde du dörren mellan oss?
Varför låste du dörren, och gömde
nyckeln från dig själv?

Hade jag gjort något?
Jag vet inte, och jag tror inte det.
Men ändå låste du om dig

Var jag irriterande?
Pratade jag för mycket?
Du kunde ha sagt något!

Men du valde tystanden framför att berätta

Jag vill bara förstå varför du stängde dörren
mellan oss, dörren gjord av vänskap, dörren
som vi alltid skulle hålla öppen. Dörren som
bara du kunde låsa...



juldagen och annat

japp nu är jag tillbaka... =)=)
tänkte berätta va vi gjorde p åjuldagen..

som dom flesta vet så har jag en systerdotter som är autistisk, och kan därför vara väldigt svår ibland.. på julafton va hon oh min syster o svåger bjudna till mormor dom me, men marianne ville hellre vara hos son farmor.. vilket är förstårligt eftersom dom bor nära och hon känner sig mest tryck där när det är mycket folk runt om henne.. alltså dom är jätteofta ute hos oss på dalarö, men då är det inte lika mycket grejer runt om henne.. o framför allt inte lika mycket folk.

så på juldagen åkte vi,jag o pierre alltså till Solna Hagalund för att äta middag hos pappa.. vi kom på  att vi behvöde åka förbi en affär eftersom vi hade glömt bort att senare på kvällen skulle vi hem till calle på knytis och då ska man ha med mat.. och d hade vi glömt.. så vi hittade tillslut en öppen affär i form av hemköp på åhlens.. så vi handlade det vi skulle ha o sen åkte vi till pappa..

När vi kom dit va pappa iväg och hämtade min syster o marianne, för min svårger va sjuk..

Alltså va bara pappas fru gunilla hemma... henne har jag aldrig gillar och så ja sa god jul o en snabb kram o sen vände ja mig om o vem såg jag där.. joo gunillas mamma... alltså inge illa menat mot äldre.. men seriöst... hon va jobbig hela kvällen.. o sen det finns fan ingen tråkigare människa än Ruth som hon så vackert heter...men berättar mer om det sen...

Sen ringde det på dörren o pappa, marianne, o min syster sara kommer in.. pappa ger jag en kram, medans pierre håller sig bakom mig. det har tagit 2 år för oss att få marianne att ens närma sig pierre så vi ville int estressa upp henne mer.. så sa pappa hej till pierre o ja till marianne o till pappa..

min pratade marianne med, men jag tror att det har vart lättare med mig eftersom jag är så fruktansvärt lik sara..
men gunillas mamma hon va på marianne hela tiden och jag såg att ungen bara drog sig undan mer o mer.. vi sa till ruth som det va, men inte fan fattade hon det o det gjorde mig arg.. så marianne höll sig nära sin mamma, sin morfar mig och lite till pierre.. med gunilla pratar hon inte..

sen åt vi middag och sen ville marianne spela spel med mig.. sen fick morfar vara med, o sara och tillslut satt pierre o marianne själva o spelade.. det tyckte vi va ett jättesteg...=)=)

vi fick presentkort på www.presentkorttorget.se och lite små saker... marianne fick massa..=)=)=)

ska slänga upp lite bilder..

BTW TYCKER NI JA O MIN SYRRA E LIKA...:p:p

iallafall vi hade mysigt och så hela helgen... =)=) o tack för alla fina klappar..

efter vi hade vart hos pappa så åkte vi till calle o firade jul me honom, david och kicki.. åt lite blandad mat o snackade o öppnade julklappar.. jag och pierre fick örngott av calle o david.. dävul och ängel örngott.. så vi kan välja om man vart är djävul eller ängel under dagen..:P:P fick även 4 sy pussel på 1000 bitar vardera... sp nu har vi o göra..:P: nää nu blir det en kopp hett tee...
slänger upp lite bilder från den kvällen nu.. sen räcker de... .




PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSs

sorgligt......

kollade runt lite på yputube och så hittade jag den här...började gråta....uscha....


Julhelgen...

japp nu är julen slut..  återigen så sitter man här me massa klappar... dock brukar det bli så att man alltid, nästan varje år är det något man fått som man inte vill ha..

men inte för oss, för vi gör så att det som vi får är saker vi sagt att vi vill ha, behöver... eller om man inte kommer på något så är det presentkort som gäller.. iallafall i vår familj.. jag får nästan alltid presentkort av min mamma och min pappa... vilket jag tycker är jättebra.. framför allt det jag och pierre fått från pappa.. på www.presentkorttorget.se där kan man välja mellan en jävla massa affärer.. tex om man får 1500 i presentkort kan man dela upp summan mellan dom oliak butikerna.. typ 500 på HM, 200 på dressman osv... så det har vi gjort nu.. så på måndag kommer våra presentkort.. vi la hela summan på dom affärerna vi vet att vi kommer handla grejer till bröllopet tex HM, jag behöver smink så thes kan sminka mig.. och dressman, pierre behöver en slips.. osv..

och sen i veckan ska vi gå omkring och skriva upp oss o varor på önskelistor i olika butiker till bröllopet.. ska också bli kul.. =)= )hoppas man får allt man önskar sig..

så vår helg, va gjorde vi.. dagen innan julafton åkte vi till svärmor Inger och gav henne julklapp och fikade o pratade lite.. va riktigt mysigt... jag tycker om min svärmor..:P fick paket av henne som vi inte fick öppna fören på julafton.. vi gav henne en julskiva med Elvis. hon blev jätteglad...=)  vi hämtade även hem en massa filmer o grejer från pierre som han hade hemma hos sin mamma.. ska åka dit med bil någon dag och hämta resten av hans grejer..


älskling på tåget på väg till svärmor!

jag på tåget på väg till svärmor
Sen på julafton så åkte vi ner till min mormor för att traditionellt fira jul där nere. kan ju bli den sista julen vi gör det.. men de vet man inte..från början va det bara jag,pierre, min mamma, mormor,morfar och två nära vänner till mamma o mormor.. vi åt en mysig lunch me allt gott som finns på julbordet.. sen va d dags för Kalle Anka... då kom också min morbror Magnus och sen kom mina bröder lagom till middagen och efter det delade vi ut julklappar..
jag och pierre fick varsin jätteskön kudde, vi fick en skitsnygg resväska i lila o rosa..:P va nog mera till mig än till honom.. haha.. vi fick presentkort på Åhlens av mamma,pierre fick ett par skinhandskar och sen fick vi lite småsaker... =) d va mysigt o helt lagom... ska slänga upp lite bilder från hela julafton..


lägger upp om juldagen senare eller imorrn.. pallar inte nu...  men här har ni lite bilder från julafton iallafall..=)=)
nu blir det harry potter..
puss

Harry Potter race....

japp d ska ja ha nu... =)=) jag älskar harry potter filmerna.. helt klart min typ av film.. älskar äventyrsfilmer... Harry Potter, Sagan om ringen, och nu senast Avatar... den ska ja köpa så fort den kommer ut... för den e GRYM!!!
senaste harry potter filmen e också grym... fast ja tycker dom borde höja åldersgränsen till 15 på dom filmerna.. för dom börjar faktiskt bli obehagliga... o om någon som jag tycker det så tänk er då va en 7 åring tycker..

Ja tycker dom är alldesles för våldsamma att ta 7-11 åringar på... nää vettuva..

Jaja.. blir ett kort inlägg.. jag ska om nån timme börja med middagen.. blir bakad potatis med olika röror...
Tonfiskröra och skagenröra.. o smör och salt... mums... jaja..


2 års dag,bio och Devin,Fia och david

Jaaa jag vet att jag har vart dålig på att uppdatera.. men jag har inte orkat.. haft så mycket annat att tänka på.. för det första har jag kronisk värk i benet och har inte haft några tabletter alls hemma.. eller joo jag har haft en jävla massa olika tabletter hemma, men ingen som hjälpt.. har gråtit, inte sovit för att jag har haft så ont..

men så såg jag i fredags att man kunde gå in på vårdguiden och logga in på sina sidor och förnya recept.. eller man får skicka in ansökan om det.. så jag gjorde det och fick svar idag att dom förnyade mitt recept på först citodon och sen på propavan.. så nu kommer jag iallafall kunna sova..Dock inatt är det citodon som gäller för att jag har så ont.. jag blandar inte tabletter så..


Sen kom fia,devin och david hem igår.. och vi passade på att träffa dom en stund innan dom skulle åka vidare hem till skåne.. åh va ja saknar dom.. men fick så söta bilder på mig och devin...



Sen i går hade jag o pierre 2 år.. kan inte fatta att det är 2 år sen jag blev tillsammans med mitt livs kärlek.. och om en månad blir han min för alltid..:D:D jag kan inte längta mer än vad jag gör till att säga JA till honom...
Vi åkte in till stan och träffade Madde och Andreas och gick o käkade på kungshallen och sen gick vi på bio och såg Avatar.. sjukt bra film.. en av dom bästa jag sett.. jag fick dock inte sitta brevi pierre.. :p dom hade inte 4 biljetter brevid varandra, så jag satt brevid madde och pierre bakom oss och andreas bakom honom.. men ja o madde hade sjukt kul under hela filmen.. bortsätt från två äckliga fjortisar som satt brevid mig och skrek under halva filmen.. som är 3 timmar lång.. jag höll på att bli galen.. menmen..

vår första kyss...=)=)
Jag älskar dig över allt annat,min älskade fästman.. snart är det du och jag för evigt...=)

hata csn, trött på foten.. vill bara försvinna..

seriöst... 1578 kr är vad jag kommer få den 23... 1578 tycker csn att man ska klara sig på hela januari... yes... skitbra.. not...

aja skit samma.. trött på foten är jag också.. nåt så in i helvete trött på foten är jag-..
jag har så jävla ont.. jag har ont hela jävla tiden, dygnet runt... jag kan inte gå i mina vinterskor heller.. dom är alldeles för låga så foten får inge stöd alls.. så efter jag gått i dom har jag så otroligt ont så jag vet inte vad jag ska göra.. mina citiodon är slut och det är det enda som hjälper.. och innan jul lär jag knappast få en läkartid...

så jag får väl sätta p åmig ett fejkt ansikte o le o försöka trycka undan smärtan... o d lär ju gå.. inte..

så jag hoppas på att min granne som jag gav några tabletter till har kvar så jag ska fråga mamma om hennes nummer o ringa o kolla me henne... håll tummarna för mig.. please...

men just nu vill jag bara försvinna.. vill bara gråta.. har ont, trött på allt skit me skolan, trött p åatt vara beroende av csn för pengar.. trött på det mesta... blääääää...


ledsen och lite besviken..

japp.. min mens kom imorse.. 3 veckor försenad.. jag som verkligen hoppades på att jag va gravid.. men innerst inne visste ja väl hur det igentligen låg till.. men att inte bli ledsen och besviken.. det går inte..

Jag bröt ihop och började gråta..

varför... jag vet inte.. jag kunde inte hjälpa det.. jag kan inte hjälpa det. jag gråter nu..

tänk er hur julen hade blivit om jag vart gravid.. mina föräkdrar o morföräldrar hade inte kunnat få en bättre julklapp..

menmen.. ingen ide att gå ner sig i det här antar jag... utan bara att fortsätta försöka..

det jag är mest rädd för är att jag inte kan bli gravid.. mina chanser kanske är förbi.. jag kanske har sabbat den chansen att få bli mamma..

nää så får jag inte tänka.. jag ska iallafall kontakta en läkare o kolla så det inte är något fel på varken mig eller pierre.. nu ska ja kolla p åcriminal minds o csi ny...

puss från en lessen piff

Äckliga väder....

jaaaa usch fy in i helvete vilket skit väder d e.. visst ibland kan d va mysigt me snö... men seriöst.. vet inte hur det är hos er, men här är det praktiskt taget snöstorm.. d e fan inge kul. har precis vart i haninge o köpt julklappar till bland annat Puff o mitt bihang... och till min gulliga systerdotter Marianne har jag också handlat.. pyssel grejer.. hon är autistisk så man kan inte köpa vad som helst till henne...

sen köpte jag en julklänning till mig själv.. provade den inte i butiken så ja ska prova den nu o om den passar så slänger ja upp en bild sen.. annars måste ja åka o byta den imorgon...


Sen måste ja säga tack till min underbara moster o morbror ,AnnaMaria och Magnus som har gett oss ett stort bidrag till bröllopet och jag vill tacka dom från djupet av mitt hjärta.. =)

Nu ska ja kolla på nyaste Wallanderfilmen "skytten" o sen ska ja städa..

puss hej

Tävla och bli veckans blogg

http://jojjjjoh.blogg.se/index.html

gå in här och tävla... du kanske blir en av finalisterna

Piff och Puffs psykblogg

japp jag o madde har skaffat en blogg tillsammans.. vi ska skriva om våra erfarenheter där och försöka hjälpa andra människor som har eller kommer hamna i den situationen.. läs den gärna..

www.piffochpuffpsyk.blogg.se

pusspuss

??? jag hatar att inte veta???

Mycket känsligare än vanligt, humörsvägningar mycket värre än vanligt, magvärk, mensen 2 veckor försenad och illamående... hmmmmmm...

Den som verkligen talar emot är dom 4 test ja tagit dom senaste 4 veckorna.. dom har vart negativa.. förut har det vart så att mensen vart lite sen o ja köpt ett test.. oftast direkt när ja köpt testet eller direkt efter ja tagit det så kommer mensen.. men inte den här gången...

va vill vi då.. det är klart att jag skulle önska att det va positivt.. att jag faktiskt va gravid, men samtidigt tror jag att det kommer va negativt.. men ja vill ha d positivt, trots att det är helt fel tidpunkt...

Min syster sa att det aldrig är nå bra tillfälle.. o d håller ja väl me om.. drömcenariet e ju att pierre får fast jobb, mamma flyttar till england och vi får ekonomin på fötter o sen blir jag gravid.. men hur kommer det att gå igentligen.. det är inte många som får barn när dm vill.. men ändå går det sjukt bra...

jaaa förvirrad, känslig o ja vette fan...

kram på er

Mamma

Min mamma är inte hemma just nu, hon är i dalarna och träffar en vän hon inte träffat på många år..
så ja skrev ihop en liten dikt till henne.. hihi självklart på engelska mamma...=)=) men oxå nån på svenska...=)=)

Wrapped in a blanket, sweet baby don’t you cry
I will be beside you until the day I say goodbye
Don’t be scared of darkness, I will light up your way
Every single moment of each and every day
You have been an angel, since the day I gave you birth
And now you spread your love across this entire universe

Well mom, you are not the lucky one, the lucky one is me
Because you are all in life, that I hope one day I be
You have strength and courage and you know what’s right and wrong
And I’m so proud to say that it’s with you that I belong
I may sometimes leave you, pack my bags and go away
But I promise you forever; in your heart is where I stay

You are that piece in my life that makes my heart sing
You are my present, my future, you are my everything
You bring me happiness, joy and encouragement
You stand before me as a mom and a friend

I can go on by telling you what you have done to my life
You have helped me through times of trouble and strife
And you have never abandoned me in times of need
You have taught me not to be overcome by envy or greed
So now please tell me what I would do
If I didn’t have a mom just like you

I hope that I one day can make a baby sing
And give it all my love that you have helped me bring
So I will make you proud for all that I can be
I thank you now my mom, thanks for choosing me.


Mamma, nu vill jag att Du lysnar på mig.
Jag vill tacka Dig.
Tacka Dig för att Du har gjort mig, till den jag är.
Du har alltid stått bakom mig, stöttat mig i alla mina beslut.
Du har varit den klippa som jag har sökt skydd bakom, när mitt liv varit som stormigast.
Du är den som har sett till att jag har tagit tag i saker, och gjort något med mitt liv.
Det är Du som har gjort att jag har de värderingar som jag har.
Du är den som har fått mig att inse vad som är viktigt här i livet.
Om jag får önska mig en sak här i livet är det att jag ska bli mer lik Dig.
Mamma Du är min förebild.
Jag beundrar Dig, för allt som är Du.
För att Du alltid har gjort allt för Dina barn, oavsett hur stormigt Ditt liv har varit. Så har Du alltid satt oss först, i alla lägen.
Vi har alltid vetet att Mamma finns där och älskar oss, oavsett vad som händer sen.
Mamma, nu hoppas och önskar jag att Du får leva ett långt, lungt och lyckligt liv med Andy o kanske många barnbarn en vacker dag... För det har ingen förtjänat mer än Du, min älskade Mamma.

Jag Älskar Dig

"May the Lord Bless You And Keep You My Precious Mother"

ÄLSKAR DIG MAMMA


Fia,David och Devin...hatar att säga hej då..

det e fan alltid lika jobbigt.. men när devin är med så är det ännu värre... för jag vill inte gråta inför honom.. min lilla skitunge.. fan va jag hatar att dom bor långt bort.. o min fia.. jag vill ha henne här.. jag behöver henne här nära mig.. jag har andra vänner som alltid finns här, men det jag o fia har går inte att beskriva... vi har något speciellt.. o vi har ett eget litet språk... och jag hatar att hon bor i skåne.. jag vill att hon flyttar hem.. men hon följde sitt hjärta o flyttade med sin kärlek.. men lämnade hennes familj. jag är inte arg på henne, men jag saknar henne.. vi brukade ses varje dag förut.. jag även när hon började gymnasiet i örebro så träffades vi varje helg.. och även när hon inte kom hem varje helg så hade vi fortfarande kontakt och vi berättade allt för varandra..

Det är jobbigt me vänskapsrelationer... det är svårt att hålla kontakten med alla.. men jag vet av egna erfarenheter.. man förlorar många vänner under årens gång.. man blir sviken,sårad och ledsen o osams med många, Men dom som älskar en så som man verkligen är.. dom finns alltid kvar... oavsett va som hänt/händer... det är så jag har det med sofia.. vad som än händer.. hur långt vi än bor ifrån varandra så finns vi alltid här för varandra...och jag älskar henne så fruktanskvärt mycket.. och hennes son.. kan man bli gulligare.. åh min lilla skitunge.. dom kom hit i fredags.. o typ efter  minuter så fick jag en kram o senarepå kvällen började han pussa på mig.. så otroligt gulligt..


--min gullunge... saknar dig så mycket.. och din mamma o pappa också..


ångest...panik....




japp det är ett ganska allvarligt ämne.. jag vet inte hur jag ska kunna skriva om det igentligen.. jag själv lider av ångest.. panikångest.. det kan vara riktigt illa ibladn.. men d va värre för några år sedan.. innan  jag träffade pierre. sen jag blev tillsammans med honom har mina ångestattacker minskat drastiskt... varför min ångest minskafde när jag träffade pierre beror nog på att för första gången i mitt liv känner jag mig någolunda trygg.. jag känner att jag hör hemma i hans famn.. jag ska imorgon skriva om mina erfarenheter när det gäller våldtäkt och sexuellt utnyttjande.. jag vill att min lilla 15 åriga vän M ska få veta exakt va som hänt mig och hur jag tog tag i det... så att om något liknande skulle hända henne så kanske hon vet någolunda hur man ska hantera det.. å andra sidan så vet hon så att hon kan vända sig till mig..

har dikter ja skrev när jag hade några av mina attacker.. har nämligen en vän som e rätt lessen nu för något hon inte borde vara ledsen över, men är det ändå... och jag e rädd art hon ska få ångest o panik o göra något dumt mot sig själv. för er som inte vet exakt va ångest är så ska ja skriva om det oxå..

den här dikten skrev jag någon gång för något år sedan.. tror det va ett tag efter mark dog..

Jag känner paniken komma
Den smyger sig sakta på
Jag känner mig tung och det blir svårt att andas
Jag tänker förtvivlat vart ska jag fly?
Men paniken har mig omringad
Jag känner mig yr och får svårt att stå på benen
Jag har gråten i halsen, vill gråta och skrika ut min smärta - men det
kommer inga tårar och min smärta kan ingen se
Min kropp darrar, luften vill inte komma upp - paniken har mig fast
Hjärtat slår dubbla slag och kroppen är svag
Min själ är trasig och tankarna snurrar
Jag är fångad, jag är fast
Snälla släpp mig - Jag orkar inte mer
Jag är rädd och trött, det sticker i min kropp
I magen, fötterna och händerna
Jag blundar och frågar: Vart är min gud när jag ber om hans hjälp? Varför
ser ingen mig?
Jag kämpar för att le men munnen vill inte röra sig
All min kraft går åt att koncentrera mig
Koncentrera mig på att överleva
Jag gråter i hemlighet när ingen ser och önskar att jag var som alla andra
Ingenstans är jag trygg, inte ens i mitt eget hem.
Panikångesten förstör mitt liv och jag känner hur jag långsamt bryts ner...
Det här är vägen - Vägen till ingenstans"

Den här skrev jag också under något av mina anfall eller panikångestattacker...
"
varje kväll sitter jag o tänker på hur de kunde varit
en kväll tyckte jag mej höra snyftningar,
någon som grät,
någon som ville bli kramad, tröstad
ja någon som ville
känna sej betydelsefull och älskad.
Näe jag lyssnat efter en stund
kände jag något blött
mot min kind.
då förstod jag,
det var jag som grät."

så vad är ångest...

ångest är olika saker för alla människor.. men allmänt så är ångest  att vara mycket rädd och orolig. Känslan är stark och kan kännas i hela kroppen. Samtidigt som man blir rädd och orolig kan hjärtat slå snabbare och hårdare, man andas snabbare, man kanske svettas och kan få svårt att andas. Det kan kännas som ett tryck över bröstet. Man kan också bli yr, darrig, må illa och tappa känslan för tid och rum. Det kan vara mycket skrämmande, men är inte farligt.

Kroppens eget försvar

Ångest är kroppens sätt att tala om att det håller på att hända något som känns farligt eller hotfullt, och man blir beredd på att kämpa eller fly. Hjärtat kan slå snabbare, man kanske andas snabbare och musklerna spänns. Det här är bra om till exempel en bil kommer mot en i hög fart, eller om en ilsken hund kommer mot en, och man måste fly.

Om man är i en farlig situation och måste fly får kroppen användning för spänningen som byggts upp i den. Men om man har ångest och inte behöver göra något fysiskt som att fly eller kämpa, finns ångesten och spänningarna kvar i kroppen. Och då kan man få till exempel hjärtklappning, yrsel och svettningar.

Det finns olika orsaker till ångest

Ångest är vanligt. Men en del får ångest bara vid något enstaka tillfälle. Andra kan ha stark ångest som ofta kommer tillbaka. Vissa kan få ångest som håller i sig länge. En del får ångestattacker som snabbt går över.

Det finns ångest som man vet anledningen till, och ångest som man inte vet varför den kommer. De flesta får ångest som man vet orsaken till någon gång. Man kan till exempel få ångest om någon man känner dör eller om man har utsatts för något övergrepp. Det kan också handla om mer vardagliga saker som att man får ångest inför ett prov eller en anställningsintervju. Det här kan vara mycket jobbigt, men man vet varför man har ångest. Det gör ångesten lite lättare att stå ut med.

Om man får ångest man inte vet orsaken till, eller om orsaken inte borde orsaka ångest, får man samma känslor av rädsla, hjärtklappning och andnöd som vid annan ångest. Men man vet inte varför man får ångesten eller så är orsaken svår att göra något åt. Därför kan den här ångesten vara jobbigare och svårare att stå ut med.

Gränsen mellan de här formerna av ångest är inte helt klar. Man kanske vet vad ångesten beror på, men ändå tycker att den är för stark, till exempel om man reagerar med hjärtklappning, yrsel och svettningar inför ett prov eller en tenta.

Ångest för ångesten

När man har ångest kan man få så starka känslor och reaktioner i kroppen att man till och med kan tro att man håller på att dö eller bli galen. Trots att en ångestattack ibland bara håller i sig några sekunder kan den vara så jobbig att man gör allt för att undvika att få ångest igen. Då kan man få ångest av att man är rädd för att mer ångest, det kallas för förväntansångest.

Man kanske också skäms för att man har ångest. Man vill inte berätta för någon om sina besvär och är rädd att det ska hända igen när andra är med. Då kanske man börjar undvika personer man vill träffa, och saker man vill göra på grund av sin ångest. Då är det dags att söka hjälp.

Påverkar sömn och känslor

Om man har ångest kan man få svårt att slappna av och att sova. Man kan vakna på nätterna och få sömnen sönderhackad. Ångesten kan också påverka känslorna så att man till exempel blir rastlös, att man lättare blir ledsen och börjar gråta, eller att man blir otålig och lättirriterad.

Hur behandlas ångest?

Den vanligaste behandlingen om man har stark ångest är någon form av samtalsterapi, läkemedel eller avslappning. Det som funkar för en person kanske inte funkar för en annan. Därför är det viktigt att man får behandling som är anpassad efter vad man själv behöver. Ofta kan man hitta egna sätt att hantera sin ångest.

Vad kan man göra själv?

  • Det är bra att berätta om sin ångest för någon man känner sig trygg med.
  • Stress kan öka ångest. Om man kan minska sin stress kan man också minska sin ångest.
  • Man kan göra avslappningsövningar. Det finns cd med avslappningsövningar att köpa på apotek.
  • Ofta gör ångest att man sover sämre. Men om man lyckas sova bra kan den minska. Därför är det viktigt att försöka sova ordentligt.
  • Att röra på sig, ta promenader och motionera kan hjälpa mot ångest.
  • Man ska inte dricka alkohol eller ta andra droger för att minska sin ångest. Det kan kännas som om det hjälper för stunden, men ångesten kommer oftast tillbaka och då kan den bli ännu värre.
  • Om man röker, snusar eller dricker mycket kaffe kan man pröva att minska på det och se om det hjälper. Mycket nikotin och koffein kan öka ångesten och göra att man sover sämre.

Man kan läsa om ångest på internet för att få tips av andra. Det finns föreningar man kan gå med i som kan stödja med tips och råd.

När ska man söka hjälp?

Det finns inget klart svar på när man bör söka hjälp. Men det kan vara dags när besvären blir så svåra att det påverkar det vanliga livet. Till exempel kan man behöva söka hjälp om man börjar undvika att göra saker som man egentligen skulle vilja göra, därför att man är rädd för att få ångest.

Vart vänder du dig?

Om du ofta känner oro och har ångest kan du börja med att vända dig till en ungdomsmottagning, till skolhälsovården eller till en vårdcentral. Om det behövs kan de på dessa ställen hjälpa dig att få kontakt med till exempel en psykolog eller läkare som är specialist på behandling av ångest.

Om du vill prata med någon anonymt kan du ringa någon av de telefonjourer som finns.

Personalen har tystnadsplikt

Om man tycker att det känns jobbigt att kontakta till exempel skolhälsovården eller en ungdomsmottagning kan man ta med sig nån man känner sig trygg med, om man har någon sådan. Det kan vara en kompis eller någon vuxen. Det kan också kännas bra att veta att de som arbetar inom skolhälsovården, sjukvården och på ungdomsmottagningarna är vana att träffa unga som känner oro och har ångest.

Personalen har tystnadsplikt. Det betyder att de inte får tala med andra om det man berättat för dem utom i vissa fall, som till exempel om man är under 18 år och de tror att man riskerar att skadas på något sätt.


mamma jag är Bi!!!




japp jag kommer ihåg den dagen då jag kom ut till min mamma om att jag va bi. det tog många år innan jag kom fram själv till att ja va bi. jag har alltid känt en särskilld dragning till vissa tjejer... fast samtidigt har ja känt en lite större dragning till killar.. har vart väldigt olika.. vissa tjejer har ja totalt förälskat mig i..

Men det tog som sagt många år innan jag faktiskt insåg och erkände för mig själv att ja va bi..det va faktiskt tack vare petra som jag insåg att jag va bi. Det är en lång historia, som jag inte orkar dra.. om ni vill veta så får ni fråga så får jag sätta mig ner o skriva den..

Min mamma accepterade det direkt, hon sa mer jaha... min mormor trodde det va någon slags fas som jag snart skulle ta mig ut från.. men hon är präst o uppvuxen i en annan tid där sånt inte va lika öppet som det är idag..
Min pappa vet fortfarande ingenting.. jag kan inte berätta för honom.. tyvärr så är det så.. min sambo vet om att jag är bi och han har absolut inget emot det.. haha undra varför..:p  men min pappa vet inte.. o han ska nog inte få veta.. han skulle nog aldrig prata me mig igen om han fick veta att jag e Bi... menmen

För en del kan bisexualitet vara en övergångsfas från hetero- till homosexualitet eller tvärtom, men för många är bisexualitet en livslång sexuell identitet. När man talar om bisexualitet så menar man vanligtvis förmågan att bli sexuellt atrraherad och förälskad i både tjejer och killar, men en bisexuell identitet kan se ut på olika sätt. Alla bisexuella är inte nödvändigtvis lika mycket intresserade av personer av båda könen.

Man också vara intresserad av kvinnor och män på olika sätt. En del bisexuella blir förälskade i personer av bara det ena könet, men är sexuellt intresserade av människor av båda könen. Andra blir sexuellt attraherade av människor av bara det ena könet, men förälskad i människor av båda könen.

Känslorna kan också variera med tiden, så att man är mer attraherad av kvinnor under vissa perioder och mer av män under andra perioder. Att attraktionen varierar över tiden behöver alltså inte betyda att man växlar mellan att vara heterosexuell och homosexuell.

När man talar om bisexualitet så kan det vara bra att skilja på hur man känner sig, det vill säga vilken identitet man har, och hur man lever; om man lever med en man eller en kvinna. Man är inte heterosexuell för att man lever med en person av motsatt kön, eller homosexuell för att man lever med någon av samma kön. Man kan känna sig som bisexuell hela tiden - oavsett könet på ens partner.

Det finns mycket fördomar... det vet jag.. jag har mött många som haft fördomar och när dom snackar så är det klart det sårar... man har fått många dömande blickar från gamla vänner när man berättat att man är bi. har samlat ihop några frågor och fördomar som jag iallafall blivit utsatt för..

Det som jag framför allt sett är att många tror att bi har blivit en trend..att folk som är bi bara exprimenterar.
När den negativa inställningen till homosexualitet minskar, blir det lättare att komma ut både som homosexuell och bisexuell. Att många idag kommer ut som bisexuella kan alltså förklaras på annat sätt än att det skulle handla om att heterosexuella väljer att kalla sig bi för att det är trendigt. Det kan helt enkelt handla om att människor med bisexuell läggning nu börjar tala om sin bisexualitet.Andra kallar sig bisexuella för att de upplever att etiketterna hetero- eller homosexuell som begränsande...

Något annat jag upplevt är att komma ut som bi bara är för att man är rädd att medge att man är homosexuell..
För många som växer upp i ett samhälle där alla förväntas vara heterosexuella, kan en bisexuell identitet vara första steget mot en homosexuell identitet. Det innebär inte att denna tillfälliga bisexuella identitet är mindre värd eller mindre giltig. Det finns också de som kommer ut som bisexuella efter att ha identifierat sig som homosexuella. Vilken sexuell identitet som helst kan alltså vara i ”fas”; hetero-, homo-, eller bisexuell identitet. För många människor är bisexualitet en livslång stabil identitet, precis som homo- eller heterosexuell identitet.

Och sen har vi ju klassikern "alla är bisexuella".. visst fine alla kanske kan känna att dom någon gång attraherats av båda könen.men när man talar om bisexuella eller bisexualitet så brukar man vanligtvis mena upplevd attraktion: att man faktiskt känner sig attraherad av människor av båda könen. Dessutom kan det vara kränkande för både hetero- och homosexuella att få sin identitet ifrågasatt. Det bör vara upp till var och en att identifiera sig själv.

"Måste alla bisexuella ha både en kille och en tjej samtidigt?"

Nej. Vissa bisexuella tycker att något saknas i en relation med bara en partner och vill därför parallellt ha längre eller tillfälliga relationer även med personer av det andra könet. Andra bisexuella känner inte så. Människor som kallar sig för bisexuella säger alltså bara att de kan attraheras av både kvinnor och män. De säger inte att de nödvändigtvis måste agera efter den attraktionen mer än vad hetero- eller homosexuella måste agera efter sin attraktion mot människor än sin partner.

Bi-, homo- och heterosexuella kan alla leva i öppna relation – eller i monogama relationer. Man kan alltså inte dra några slutsatser om en persons livsstil utifrån hennes sexuella identitet. Samhället uppmuntrar till heterosexualitet och monogami, med det borde vara upp till var och en att själva välja hur man vill att ens sexuella och känslomässiga relationer ska se ut.


"Men hur kan man vara bisexuell om man lever monogamt – är man inte hetero- eller homosexuell då?"

Man behöver inte vara heterosexuell för att man lever med en person av motsatt kön, eller homosexuell för att man lever med någon av samma kön. Man kan känna sig som bisexuell hela tiden – oavsett könet på ens partner. Att ha en bisexuell identitet innebär att man vet om att man attraheras av båda könen. Den insikten finns där oavsett vad partnern har för kön. En del bisexuella väljer därför att tala om samkönade och olikkönade relationer, istället för hetero- eller homorelationer, för att visa att man inte är heterosexuell även om man lever i en olikkönad relation.


"Varför skulle bisexuella som lever med någon av motsatt kön söka sig till HBT-miljöer? Bisexuella lever i en heterosexuell relation har ju samma rättigheter som heterosexuella."

Bisexuella söker sig till samma träffpunkter som homosexuella för att komma ut, för att träffa vänner och för att få vara i en miljö där man kan tala öppet om sin sexuella läggning utan att den sexuella identiteten ses som ett problem eller något avvikande och annorlunda. Det behovet kan man ha som bisexuell, även om man lever i en relation med någon av motsatt kön. Behovet av identitetsstöd har alltså inget med partners sexuella läggning eller kön att göra.


"Hur kommer det sig att jag ser så mycket färre bisexuella än bögar och lesbiska?"

Ibland tror människor att man kan förutsäga en människas identitet genom könet på hans eller hennes partner. Två kvinnor hand i hand förutsätts till exempel ofta vara lesbiska, medan en kvinna och en man hand i hand gärna förutsätts vara heterosexuella – när det egentligen kan vara så att alla fyra är bisexuella. I heterosammanhang förutsätts folk ofta vara heterosexuella, och i HBT-miljöer förutsätts folk vara homosexuella, när det är så att både hetero-, homo- och bisexuella egentligen finns i dom flesta miljöer.


"Är det någon skillnad på att komma ut som bi och att komma ut som homo?"

Precis som att det finns negativa föreställningar om hur bisexuella är, så finns det negativa föreställningar om hur homosexuella är. Negativa attityder som specifikt berör bisexualitet kan ställa till problem för människor i färd med att bejaka en bisexuell identitet. En annan skillnad mellan homo- och bisexuella är att där homosexuella söker sig till homosammanhang för att slippa vara en minoritet i det omgivande samhället, så är bisexuella som kommer ut fortfarande i minoritet i homosammanhang. En del bisexuella tycker därför att det är värdefullt med forum där bisexuella kan träffas och utbyta erfarenheter med varandra.

informationen är både från mig och från vårdguiden och andra sidor...






Om kondomer...

japp nu kommer det handla om kondomer.. eftersom jag vet att vissa 15 åringar ja pratar me vill sluta använda kondom o gå över till p-piller istället.. för att HAN tycker det är skönare utan....

Många tycker det är jobbigt att använda kondom.  En del män och kvinnor tycker också att det är skönare utan, men visar du att du vill använda kondom visar du också att du är kåt. Att du är glad och vill. Kondom signalerar trygghet och ansvar. "Mig kan du lita på." Ansvar är sexigt. En människa som visar ansvar får sin partner att känna sig trygg och det blir lättare att ge njutning.

Kondomen fungerar också så att den kramar åt penis något. Det gör att utlösningen fördröjs, något som är en fördel för många eftersom det ibland kan ta lite längre tid för kvinnan att få orgasm. DET ÄR BÅDAS ANSVAR ATT ANVÄNDA SKYDD. Det är viktigt att veta att kondomen är det enda preventivmedlet för mannen och det enda sättet för honom att kontrollera sin fertilitet. Om kondomen blir ett naturligt inslag i sexakten kan man säga att den inte bara skyddar mot oönskad graviditet och könssjukdomar, den skyddar också mot ångest, olust och rädsla vid sex. Kondomen framkallar därför lust och glädje.

Kondomer som säljs i Sverige är mycket säkra. De testas enligt några av världens strängaste normer för att få lov att säljas här. Men inga preventivmedel är 100-procentiga. Kondomen är så nära man kan komma. Det är viktigt att den används vid varje samlag från början till slut, utan att den går sönder eller glider av. Ibland kan det bli ett litet hål utan att du märker det. Är du osäker kan du efter samlaget slå en knut på kondomen. Pressa innehållet lite lätt nedåt i kondomen för att se om den håller tätt.

Det är inte säkrare att använda två kondomer på samma gång, tvärtom. Om du använder två kondomer kan friktionen mellan dem göra så att de går sönder.

Hur noggrann du än är händer det alla någon gång att kondomen spricker eller ramlar av. Tyvärr kan du i efterhand inte skydda dig mot en könssjukdom eller mot hiv. Är du osäker bör du gå och testa dig efteråt. Kvinnan kan undvika en oönskad graviditet genom att ta dagen-efter-piller eller akut-p-piller. De finns receptfritt på apotek.

Man ska inte använda dagen-efter-piller som preventivmedel....


Gamla filmer..

Igår när ja gick igenom nån skiva ja hittade.. hittade ja dom här filmerna.. orginalfilmerna e mycket längre, men för att man ska kunna lägga upp filmer på youtube så kan dom bara vara 10 minuter långa.. så ja klippte ihop roliga klipp istället.. det mesta är på kicki.. vilket fick mig att inse hur jävla mycket jag saknar henne och våra sjukt roliga stunder ihop.. alla sjuka saker vi gjort tillsammans.. menmen.. ja vet inte än hur det kommer bli me henne.. saknar henne bara...


den här filmen e från kryssningen.. killen vi bråkar me e Mark.. o det blev sååå mycket värre senare på båten.. men kul hade vi.. o stackars richard har ärr efter kicki...kolla så förstår ni varför...

så här höll dom på heeeeeela kryssningen...o kicki sjunger o håller ett farväl tal till calle...:P
min älskling sjunger...
kicki ska säga ett skämt.. d går dock inge bra...haha

tester...haha

jaaaa jag vet... jag e larvig,omogen osv.. jag har hört ALLT som går att höra.. ja lovar..
Men klockan är 20 över 1 o ja le lagom trött o hög på värktabletter, men pallar inte att sova, hur sjukt det nu låter... så ja hittade en sida som hade massa tester så ja ska göra några sånna.. :P kanske finns nåt som faktiskt gör så att folk blir intresserade av min blogg.. haha not..

Jag bryr mig inte om att folk inte läser eller inte kommenterar min blogg.. jag skriver inte för att få uppmärksamhet utan dom som känner mig vet att jag ALLTID skrivit för att få ur mig mina innersta känslor osv.. blablabla.. varför ska ja behöva förklara varför jag har en blogg.. nää vet du va.. jag gillar att skriva.. så nu e det klart...

här kommer några test..:p

Tre-saker-testet

Tre saker jag inte förstår mig på:Bloggdesigner,min fot och vad som igentligen försigår mellan Pierre o mitt bihang Andreas....
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet: en astiflaska,glidmedel med smak av jordgubb (mums), colaburkar
Tre saker jag gör just nu:Gör det här jävla testet, kollar på tv,dricker cola.
Tre saker jag vill göra innan jag dör: ha sex med Angelina Jolie, åka till thailand och skaffa massa barn
Tre saker jag kan: Suga(ja sa inte i vad,bara ni som e snuskiga),skriva,laga mat..(ja e GRYM)
Tre saker jag inte kan:få tillbaka dom jag saknar, få köpa ett hus, åka o hälsa på Fia.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:Mig,Madde och Piff o Puff...
Tre saker jag skulle vilja lära mig: dricka cola genom näsan, dricka ren sprit..eller nåt...hur man gör en ordentlig bloggdesign? hmm nää hur Madde fungerar.. hah ajuste.. vi fungerar lika..:p
Tre favoriträtter: Pierre, Ungsstekt Oxfile med min potatisgratäng med rödvinssås, min ungsstekta fläskfile med rotfrukter o pepparsås...

Sömn-testet

- Vad har du på dig när du sover?--Pierre? ja har ingenting på mig.. joo föresten förlovningsringen såklart
- Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc) på magen med händerna under låren..
- Hur många kuddar har du i sängen? räknar man med pierre så är det 8..:P
- Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna? Beror på vilka tabletter ja tagit den kvällen...
- Har du drömt “sann-drömmar” någon gång? japp, jag drömde att jag skulle träffa världens underbaraste pojke o se nu.. och så drömde ja att jag en dag skulle träffa min tvillingsjäl.. o se.. Puff...

nu kommer ett test för att kolla om ja e lycklig.. haha behöver inget test för att ta reda på det..:P:P menmen

[* ] Du har en pojkvän- jag har många pojkar som är mina vänner
[* ] Du har ett eget rum-det har ja faktiskt alltid haft
[* ] Du har en mobil-jag har flera...:P
[ ] Du har en iPod/MP3 spelare.--räknas mobilen så isåfall ja
[ ] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.--haha shit då undrar ja hur ja skulle vara idag...
[* ] Du har fler än 2 bästa vänner--japp men många fler än 2 är dom inte.. men lite...
[ ] Det finns en pool i din gård--vi har en liten vattenpöl här utanför.. räknas det...
[* ] Du klär dig som du vill--hur ska ja annars klä mig?
[ *] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan--kan jag fakttskt inte påstå att jag gör..eller pierre umgås ja ju me betydligt mer än en gång i veckan..
[ ] Det finns en dator/laptop i ditt rum.--näää det finns 4
[ ] Du har aldrig blivit nedslagen.--haha mm om det ändå vore så väl..
[ ] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden--jag är för fan tjej.. madde vet va ja menar..:
[* ] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på-- klart ja får.. om pierre inte gillar det.. jaa då e han tyst
[ ] Ditt rum är stort nog för dig--inget rum är stort nog för mig..
[ ] Människor använder dig inte för den du är.----ursäkta jag förstod faktiskt inte frågan...
[* ] Du har varit på konserter--ett par sisådär
[ ] Du samlar på något normalt--o va fan e normalt
[ ] Du längtar till skolan--hahahhahahhahahahhaha
[* ] Du önskar inte att du var någon annan----varför skulle ja vilja vara någon annan.. jag är mig själv...
[ ] Du spelar någon sport--haha skulle va nåt.. jag på en fotbollsplan...
[* ] Du brukar göra något efter skolan--gör inte alla som går i skolan det.. går därifrån är väl att göra något?
[ ] Du äger en bil--har fan inte ens körkort
[* ] Du brukar inte bråka med dina föräldrar--vilken unge bråkar INTE med sina föräldrar?
[ ] Du är nöjd med ditt utseende-alltid är det väl något man vill ändra på..
[ ] Du har inget självförtroende alls.---beror väl på vilken vecka i månaden man är..
[ ] Du har aldrig fått IG--hahaha.. näää gud nej, jag har fått mvg i allt..
[ ] Du vet vad som händer i världen--ingen koll alls
[ ] Du bryr dig om folk-- nopp hatar människor...
[* ] Du är nöjd med ditt liv--självklart märks inte det..
[* ] Du kan mer än ett språk--jaaa kiss o bajs språket.. räknas inte det?
[* ] Du har ett smeknamn--fast kanske inte borde kryssat... har betydligt fler än 1
[* ] Du har ett husdjur--jaaa min lilla älskling,Piee... oj ja menade Molly...
[* ] Du kan hela orden från 10 låtar--- e nog fler än såå
[* ] Du har inga “fiender”-- haha har nog fler fiender än vänner
[* ] Du är en ganska snäll person- beror väl på vem man frågar...

nu ska vi se då.. e ja lycklig eller inte..:P

Total:18...FAn oxå...hahahah
———————————
Total :

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!

Dumhets-testet

(* ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(* ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(* ) du har gått in i en glasdörr
(* ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(* ) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( *) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(* ) du testade precis om du klarade det
(* ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(* ) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
(* ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( *) du har nån gång somnat på en lektion
(* ) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
(* ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(* ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
(* ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(* ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(* ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(* ) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(* ) du råkar göra sönder väldigt många saker
(* ) du har trillat av stolen då den stått helt still
(* ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:hahahahaha... HELLO MY NAME IS LINDSEY LOHAN!!!! hahahahahha....

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa:im stupidio... men d visste ni redan..:P

ny design...

håller på o fixa ny design till bloggen.. hittade en sida som ger ut några gratis.. ville ha något sålänge tills jag hittar någon som kan fixa en ny! nån som kan o vill göra en snygg bloggdesign till mig??!!!!

sex,skola,mens,julklappar...

japp det är vad jag hållt på med dom senaste dagarna...

eller det ja borde hållt på me... skolan iallafall

Sex.. seriöst har dom inte sexualundervisning i skolan längre.. (jag dömer dej inte M,att du inte visste det jag berättade för dig), men seriöst.. jag satt igår och förklarade för en 15-åring att man kan få könssjukdomar utan att ha sex.. att man INTE kan köpa P-piller på apoteket och att kondom är säkrare än piller..

Hon visste inte om att man faktiskt kan få sjukdomar av tex offentliga toaletter och så vidare. Sen tycker hennes pojkvän att dom ska ta bort kondom för att det är skönare utan och att hon ska börja med piller.. varför är det alltid tjejens ansvar?! och varför lär dom inte sig det här i skolan. jag anser att det är en viktig grej.. hon trodde att p-piller är säkrare än kondom.. vilket det inte är.. iallafall inte för mig. jag har blivit på smällen tre gånger trots att ja käkat piller, dom biter inte på mig. men jag precis som hon trodde att piller va bättre och säkrare och att det är mycket skönare utan kondom.

Jag fick iallafall henne att inse att hon måste till ungdomsmottagningen och prata med dom om skydd samt vaccinera sig mot livmoderhalscancer.. Sen hade någon av hennes kompisar sagt att när hon skaffade p-stav så försvann hennes mens helt och att hon nu funderar på att sätta in en stav. så då fick jag förklara det också.. att det är inte säkert att man slipper mens bara för att man sätter in en stav, när jag gjorde det fick jag mens i ett halvår varje dag o samma sak me min tjejkompis.. det är antingen det ena eller det andra.. så jag hoppas att hon förstod det jag sa och tar det på allvar. men det vet jag att hon gör..

Skolan då.. jaa jag har prov p åtorsdag och sen börjar den igen nästa vecka.. jag känner mig inte taggad att börja igen eller att plugga till provet... menmen får se hru det går..

O mens.. jaa min mens är över en vecka försenad.. jag har tagit två test o båda e negativa... trots det så har inte mensen dragit igång... brukar ju göra det när man tagit testet för då släpper allt.. men nejnej.. jag har mensvärk, jag har ett sjukt illamående som jag alltid har när ja har mens,men inte fan har j anågon mens... så vi får väl se...

Julklappar... jaa det är pierre iväg o köper nu.. faktiskt på citygross.. haha.. billigt o bra... men dom har fakitkst bra grejer.. dom har ett spel som vi ska köpa till mormor o morfar... och dom har leksaker o kläder som han ska kolla på så vi kan skämma bort Devin lite... o våra systerbarn... vi får se.. =)

nu ska ja försöka mig på böckerna.. puss o hej

Råd till Maya

Jaa.. Maya är då min 15 åriga kusin som går i nian.. hon har en pojkvän som heter fredrik..

Hon är i mina ögon otroligt mogen för sin ålder. dock kanske lite oerfaren när det gäller killar o förhållanden, vilket jag INTE är så därför ska ja så gott som jag kan ge henne lite råd om hur hon ska göra.

Just nu känner hon att hon inte har tid med både pojkvän o skolan, men gumman.. om du älskar honom och han älskar dig, så finns det tid, även fast ni inte träffas varje dag. du måste prioritera din tid. Skolan är viktigast så är det bara, men det betyder inte att Fredrik är mindre viktig. Jag vet att du vill ha bra betyg, men du behöver inte sitta dygnet runt med skolböckerna... utan du måste ge dej själv tid att till att umgås med dina vänner och framförallt din pojkvän. och om han älskar dig så som du säger att han gör så förstår han att du måste plugga ibland. och jag vet att ni bor nära varandra, vilket gör det svårare att ägna sig åt skolan och väldigt lätt att springa över till honom. Men kan ni inte plugga tillsammans... vet att det också kan vara väldigt svårt.

Men du ska inte göra något förhastat bara för att du känner att du inte har tid. Du får ta dej tid.Om han älskar dig förstår han att du måste plugga.. men du måste också ta en paus ibland från skolan gumman.. annars blir det för mycket och tillslut får du inte in något alls i huvudet..

du är en fruktansvärt smart tjej gumman. och du kommer ta dej långt i världen. låt ingen annan säga något annat till dig.. jag är stolt över dej hur det än går och jag vet att du gör ditt bästa..

Vad du än stöter på för problem så vet jag att du kommer klara det galant. Och jag kommer alltid finnas här för dej gumman.. när som.

Älskar dig så mycket gumman..  o kom ihåg allt ja sa till dej igår... om det är något som har med det att göra så fråga mig.. för jag kan.. =)=)

Puss på dig gumman

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: Angiie Dahlö