Om kondomer...

japp nu kommer det handla om kondomer.. eftersom jag vet att vissa 15 åringar ja pratar me vill sluta använda kondom o gå över till p-piller istället.. för att HAN tycker det är skönare utan....

Många tycker det är jobbigt att använda kondom.  En del män och kvinnor tycker också att det är skönare utan, men visar du att du vill använda kondom visar du också att du är kåt. Att du är glad och vill. Kondom signalerar trygghet och ansvar. "Mig kan du lita på." Ansvar är sexigt. En människa som visar ansvar får sin partner att känna sig trygg och det blir lättare att ge njutning.

Kondomen fungerar också så att den kramar åt penis något. Det gör att utlösningen fördröjs, något som är en fördel för många eftersom det ibland kan ta lite längre tid för kvinnan att få orgasm. DET ÄR BÅDAS ANSVAR ATT ANVÄNDA SKYDD. Det är viktigt att veta att kondomen är det enda preventivmedlet för mannen och det enda sättet för honom att kontrollera sin fertilitet. Om kondomen blir ett naturligt inslag i sexakten kan man säga att den inte bara skyddar mot oönskad graviditet och könssjukdomar, den skyddar också mot ångest, olust och rädsla vid sex. Kondomen framkallar därför lust och glädje.

Kondomer som säljs i Sverige är mycket säkra. De testas enligt några av världens strängaste normer för att få lov att säljas här. Men inga preventivmedel är 100-procentiga. Kondomen är så nära man kan komma. Det är viktigt att den används vid varje samlag från början till slut, utan att den går sönder eller glider av. Ibland kan det bli ett litet hål utan att du märker det. Är du osäker kan du efter samlaget slå en knut på kondomen. Pressa innehållet lite lätt nedåt i kondomen för att se om den håller tätt.

Det är inte säkrare att använda två kondomer på samma gång, tvärtom. Om du använder två kondomer kan friktionen mellan dem göra så att de går sönder.

Hur noggrann du än är händer det alla någon gång att kondomen spricker eller ramlar av. Tyvärr kan du i efterhand inte skydda dig mot en könssjukdom eller mot hiv. Är du osäker bör du gå och testa dig efteråt. Kvinnan kan undvika en oönskad graviditet genom att ta dagen-efter-piller eller akut-p-piller. De finns receptfritt på apotek.

Man ska inte använda dagen-efter-piller som preventivmedel....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

När det står en liten röd stjärna (*) vid ett fält betyder det att det fältet måste fyllas i för att kommentaren ska kunna visas :)<3

* Ditt namn:
Kom ihåg uppgifterna?

Din E-mail: (Visas bara för mig)

Länk till din hemsida/blogg (valfritt):

* Här kan du kommentera tills du sprängs:

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0
    BLOGGDESIGNEN GJORD AV: Angiie Dahlö